פרוביוטיקה טבעית ועל הדרך מתכון מושלם למלפפונים כבושים במלח

אני מאוד אוהבת חמוצים.. אבל כאלה כמו שסבתא שלי הכינה. עד היום לא מצאתי כאלה לקנות אבל עדיין מחפשת כל הזמן את הטעם הזה של סבתא שלי שהייתי נותנת ביס וכל המיץ היה יוצא החוצה. בבית תמיד היה ריח כזה של חיידקים אבל חיידקים טובים, היום קוראים להם פרוביוטיקה אבל פעם הם פשוט היו חיידקים טובים.  
פרוביוטיקה טבעית ועל הדרך מתכון מושלם למלפפונים כבושים במלח

כמה עובדות על החיידקים האלו ולמה כדי שתכינו כאלה בעצמכם בבית:

 

בזמן הכנת המלפפונים הכבושים החיידקים שנמצאים באופן טבעי על קליפות ירקות ובגוף האדם, הופכים את הסוכר בירקות לחומצה לקטית

החומצה הזאת נותנת את הטעם והריח המיוחד שיש לחמוצים כבושים שמכינים בבית וגם משמרת אותן לאורך זמן

החומצה הזאת גם מעודדת גדילה של חיידקים טובים במעיים ולכן כל דבר שכבוש במלח נחשב לפרוביוטיקה מצויינת

החיידקים האלו גם מייצרים חומרים אנטיביוטים ואנטיקרצינוגנים שתורמים רבות לבריאות

 
מתכון:
 
מלפפונים קטנים עדיף 2 -3 אריזות ניתן לקנות היום בכל מקום
מים
מלח רגיל
קצת שמיר
פלפל ירוק חריף 
ראש שום
צנצנת של 5 ליטר או 10 ליטר מזכוכית
 
שלב ראשון
 
חשוב להרתיח מים ולשפוך לתוף הצנצנת של הזכוכית כדי שלא יהיה שום חיידק שיוכל לגדול
 
שלב שני
 
לשטוף את המלפפונים טוב טוב
לקלף את השום ולפרוס לעיגולים את הפלפל החריף
לשתוף את השמיר
להרתיח מים ולקרר לטמפ׳ חדר חשוב ממש לא להשתמש במים חמים
 
שלב שלוש
 
לסדר את הכל בשכבות
שכבה מלפפונים, קצת שום, קצת פלפל ירוק
וככה עד למעלה
ואז על כל כוס מים לשים כפית אחת של מלח ולא יותר עד שעוטפים את כל הצנצנת במים
ואז סוגרים את כל הלמעלה עם שמיר והרבה ממנו כדי שאף מלפפון לא יחליט לצוץ מעל המים
 
שמים 4-5 ימים במקום עם שמש מחוץ לחלון על עדן החלון 
המלפפון ישנה את צבעו ואז תדעו שהתסיסה הסתיימה והוא מוכן.
לא כדי להגזים עם התסיסה כי אז יהיה לזה טעם חריף מידי
 
בתיאבון
 
 
 
 
המידע בדף זה הוא כללי בלבד, אינו ממצא ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי ו/או רפואי ו/או חוות דעת מקצועית. השימוש במידע הינו על אחריותו המלאה של הקורא. בכל מקרה, אין בעלי האתר או המחבר נושאים באחריות כל שהיא לנזק שנגרם או עשוי להיגרם בעקבות השימוש במידע.
שתפי ברשתות חברתיות
;

כתבות נוספות שכדאי לך לקרוא:

;