עוגת שוקולד אלוהית, רכה ונימוחה

אלונה זהר היא בלוגיסטית בסלונה ויש לה מגוון רחב של מתכונים המתכון הזה טעים במיוחד  
עוגת שוקולד אלוהית, רכה ונימוחה

 

להמיס בסיר קטן על הגז:

1 כוס חלב

4 כפות קקאו

200 גרם שוקולד מריר

1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר.

אחרי שהכל נמס להוסיף לסיר:

1 חמאה/מחמאה (200 גרם)

5 חלמונים

ברנדי/תמצית רום.

לפי המתכון המקורי מורידים 1/3 ממה שיש בסיר ושמים בצד לקרם שנשפוך על העוגה לאחר שיצאה מהתנור. ל- 2/3 הנותרים מוסיפים 1 כוס קמח תופח.

אני לא מורידה את ה- 1/3 אלא מוסיפה לכל הבלילה 1 כוס קמח תופח.

להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב. לאחד את 2 הבלילות בתנועות קיפול.

לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה.

אם מכינים לפי הדרך שלי: אחרי שהעוגה מוכנה, להכין גאנאש (1 שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרו ולערבב שלא יהיו גושים) לשפוך על העוגה ולטרוףףףףף.

נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, נהדרת למבוגרים, עוגה מנחמת.

 

למעבר לסרטון הכנה של העוגה לחצי כאן

המידע בדף זה הוא כללי בלבד, אינו ממצא ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי ו/או רפואי ו/או חוות דעת מקצועית. השימוש במידע הינו על אחריותו המלאה של הקורא. בכל מקרה, אין בעלי האתר או המחבר נושאים באחריות כל שהיא לנזק שנגרם או עשוי להיגרם בעקבות השימוש במידע.
שתפי ברשתות חברתיות
;

כתבות נוספות שכדאי לך לקרוא:

;