חג שבועות הוא כנראה החג שהעמיד לזכותו ביושרה את תואר "החג הכי טעים". אבל כמו תמיד, כשאנחנו אומרים טעים, אנחנו בעצם אומרים ? עתיר, עמוס, ומפוצץ קלוריות ..
לאכול בחג השבועות ולא להעלות במשקל:זה אפשרי!!!

גבינות רזות בעוגה


מומלץ להשתמש בהכנת עוגות הגבינה בגבינות רזות עד כמה שאפשר, שמכילות סידן. גבינת ריקוטה, למשל, מכילה 5% שומן וכ-1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם. הגבינה מתאימה מאד לאפייה וכך - גם נחסוך קלוריות וגם נרוויח סידן. אפשר ורצוי להשתמש גם בגבינות רזות (חצי אחוז שומן או 0% שומן). אם במתכון מוסיפים שמנת לעוגה, החליפו זאת ביוגורט או בשמנת קלה.


אל תגיעו לארוחת החג רעבים


זוהי העצה השכיחה ביותר בארוחות חג, ובכל זאת, במציאות אנחנו שוכחים. מומלץ להגיע לאירוח בדרגת רעב נמוכה. אם תהיו רעבים מאוד, אתם עלולים לאבד שליטה ולאכול מכל הבא ליד ללא שיקול דעת. הצניעו את הצהרות הדיאטה כדי לא למשוך אש ותשומת לב מיותרת, ומבלי שכל הנשמות הטובות מסביב בוחנות בשבע עיניים כל פירור שנכנס לכם לפה. העדיפו כמובן מים, על כוס משקה רגיל שמגיע גם ל-200 קלוריות.


ותרו על הבצק


החלק משמין בעוגות הגבינה הוא הבצק הפריך שעשיר בשומן (חמאה או מרגרינה). אפשר לוותר עליו או להחליפו בביסקוויטים טבולים בסירופ או נס קפה או פשוט לבחור טורט גבינה ללא בצק, ויש עוגות נפלאות כאלה.


תשאלו מה בפנים


אל תחששו לשאול מה מכיל המתכון. כשתבינו שהעוגה מכילה שני מיכלי שמנת מתוקה, שתי חפיסות שוקולד מריר, שתי חפיסות פודינג ועוד 200 גרם חמאה יהיה לכם הרבה יותר פשוט לבחור האם לאכול ביס ולוותר על היתר או לוותר לגמרי ולאכול פרי במקום


לכו על הרוטב האלטרנטיבי


אל תאכלו פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה "יקרה" לגזרה אפילו יותר מקצפת, פשוט כי אין בה אפילו אוויר- רק 38% שומן. מומלץ להעדיף רוטב אלטרנטיבי - עגבניות ושמן זית לפסטה ואפשר גם לעשות רוטב מגבינות: קוטג', גבינה בולגרית 5% שומן, שתי כפות פרמזן וכף חמאה (לערבב על הכיריים עם הפסטה המוכנה).


הכינו נישנושים בריאים


נצלו את הירקות. לכל ארוחה, ולכל בילוי הכינו מקלוני גזר, מלפפונים ופלפל הם הולכים נפלא עם רוטב יוגורט (יוגורט, שמיר, שום, מלח) כמתאבן מצוין לערב החג, או סתם כנישנוש.


לא יכולים בלי מתוק?


שבועות הוא חג הפירות והירקות. כוס סלט פירות מכילה חמישית מהקלוריות שבפרוסת עוגת גבינה. אפשר להכין סלטי פירות המשלבים גבינות שונות כמו צפתיות עד 5% שומן בולגריות עד 5% שומן וכדורי גבינה בעשבי תיבול שעשויים מגבינות לבנות עד 5% שומן (משאירים במסננת כמה שעות להוצאת נוזלים).


מתכונים מנצחים


פשטידת ברוקולי וגבינה


חומרים :


800 גר' תרד עלים/ברוקולי/לקט נורמנדי


1 קוטג' 1/2%


1 לבן 3%


4 ביצים


5 כפות גדושות קמח אסם


150 גר' גבינה בולגרית מגורדת


כף אבקת מרק בטעם עוף


2 פרוסות "עמק לייט"


אופן ההכנה :


לערבב את כל החומרים ולשים בתבנית


לשים למעלה את ה"עמק לייט"


לאפות בחום בינוני כ- 40 דק'.



מתכון - סלט טונה בטחינה


סלט טונה בטחינה 7 מנות / 100 קל ' למנה


רכיבים : 1 כף שמן זית1 בצל גדול חתוך לקוביות4 כפות טחינה גולמית2 קופסאות טונה במיםמלח, פלפל


הכנה : מזהיבים את קוביות הבצל בשמן, ומוסיפים את הטחינה.כשהטחינה מבעבעת מוסיפים 2 קופסאות טונה ואת התבלינים.מערבבים ומסירים מהאש אחרי 2 דקות.



מתכון - פשטידת בצל וגבינה


מרכיבים : 3 בצלים3 קופסאות גבינה לבנה 1/2%3 ביצים3 כפות קמח 2כפות שמן50 גרם גבינה צהובה מגורדתמלח ופלפלהכנה :פורסים את הבצלים לפרוסות ומזהיבים בשמן, מערבבים את כל החומרים ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.אופים בתנור בחום בינוני/גבוה עד לקבלת גוון חום ושלא רואים נוזלים, בערך חמישים דקות.


בתיאבון :)





הכתבה בחסות הלנה מלישבה, דיאטה המשנה את אורח החיים



 
המידע בדף זה הוא כללי בלבד, אינו ממצא ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי או חוות דעת מקצועית. השימוש במידע הינו על אחריותו המלאה של הקורא. בכל מקרה, אין בעלי האתר או המחבר נושאים באחריות כל שהיא לנזק שנגרם או עשוי להיגרם בעקבות השימוש במידע.
 
 
המידע בדף זה הוא כללי בלבד, אינו ממצא ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי ו/או רפואי ו/או חוות דעת מקצועית. השימוש במידע הינו על אחריותו המלאה של הקורא. בכל מקרה, אין בעלי האתר או המחבר נושאים באחריות כל שהיא לנזק שנגרם או עשוי להיגרם בעקבות השימוש במידע.
שתפי ברשתות חברתיות

תגובות

הוסיפי תגובה

    יש לך הזדמנות להיות הראשונה לכתוב תגובה!

כתבות נוספות שכדאי לך לקרוא:

;