עוגת שיש, במיוחד לפסח

אם לא הייתי יודעת שסבתא שלי שמרה על כשרות לפסח , לא הייתי מנחשת שהעוגה ללא קמח רגיל  
עוגת טורט/שיש לפסח

מצרכים:

להכנת קרם השוקולד:

6 כפות סוכר

3 כפות קקאו

2 כפות מים

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה של הרוטב:

לערבב הכל על הגז חוץ מהשמן ואז אחרי שהכל נמס להוסיף את השמן וקצת רום כף ולקרר

לתערובת העוגה:

12 ביצים

7 כפות קמח מצה

6 כפות קמח תפוח אדמה

13 כפות סוכר

2 חבילות אבקת אפיה

2-3 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

  1.   להקציף את החלבונים כשהקצף חזק נוסיף לאט, לאט סוכר כף אחת לספור עד עשר ואז עוד כף וכך הלאה
  2. את החלמונים יש להקציף בנפרד עם אבקת האפיה
  3. לשפוך את החלמונים לחלבונים ולאט לאט להוסיף את הקמחים ולערבב בתנועות קיפול
  4. לשים את התערובת בתבנית אפיה ואז לשפוך למעלה את קרם השוקולד לאט לאט עד שיכנס כולו לתוך התערובת
  5. לאפות בחום של 170 מעלות למשך 1/2 שעה עד 3/4 שעה

 

 

בתאבון

המידע בדף זה הוא כללי בלבד, אינו ממצא ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי ו/או רפואי ו/או חוות דעת מקצועית. השימוש במידע הינו על אחריותו המלאה של הקורא. בכל מקרה, אין בעלי האתר או המחבר נושאים באחריות כל שהיא לנזק שנגרם או עשוי להיגרם בעקבות השימוש במידע.
שתפי ברשתות חברתיות

תגובות

הוסיפי תגובה

    יש לך הזדמנות להיות הראשונה לכתוב תגובה!

כתבות נוספות שכדאי לך לקרוא:

;