מלכת הערב - עוגת שוקולד חלומית- כשר לפסח

את העוגה הזאת הכנתי בפעם הראשונה ביום ההולדת של בני. לא שיערתי לעצמי , שזו תהיה ה- עוגה לכל אירוח חגיגי ובטח ובטח לחג הפסח. חייבת לציין שהיא בנויה מכמה מתכונים שונים שחיברתי אותם לעוגה אחת, שהיא ללא ספק מלכת הערב! אז עכשיו מגישה לכם אותה בהרבה אהבה
מלכת הערב - עוגת שוקולד חלומית- כשר לפסח

בסיס סופלה

6 בצים XL

כוס סוכר

פודינג שוקולד

מוס

2 שמנת מתוקה

2 כפות פודינג שוקולד מריר

2 כפות גדושות נוטלה

2 כפות סוכר

קרם שוקולד

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

הכנה

הכנת בסיס סופלה :

מפרידים את החלבונים והחלמונים לחוד. מקציפים את החלבונים הקצפה ארוכה ובמהירות חזקה כ- דקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד שהקצת נהיה קשה ביותר (לא זז).

מורידים מהירות לחצי ואז מוסיפים את הפודינג שוקולד- מקציפים לא יותר מ 5,6 שניות, אחרת כל הקצף יתרסק לנו. אם את שמ לב שלא הכל מעורבב היטב, השלימי את הערבוב בעדינות עם מרית.

שמים בתבנית , בתנור שחומם ל- 180 מעלות, למשך 20 דקות (זה נאפה מהר כי אין קמח).

מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן. העוגה אחרי כמה דקות מתחילה לשקוע ובסוף מתקבלת שכבה דקה ושבורה (אבל זה לא משנה , כי מורחים מעליה מוס וקרם).

הכנת המוס:

מקציפים ביחד , 2 שמנת מתוקה, 2 כפות פודינג (אני מעדיפה פודינג מריר בלגי) ו-2 כפות סוכר עד שהכל מתייצב. מפסיקים את ההקצפה , מוסיפים את 2 כפות הנוטלה ומערבבים עם מרית עד שהכל מתמזג. שופכים את המוס על העוגה ומכניסים למקרר להתגבשות לפחות ל- 4 שעות.

הכנת הקרם:

במיקרוגל שמים שמנת מתוקה ושוקולד מריר לדקה. מוצאים ומערבבים עד שהכל מתמזג. שופכים על המוס ומחזירים למקרר להתגבשות.

בתאבון!!!

המידע בדף זה הוא כללי בלבד, אינו ממצא ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי ו/או רפואי ו/או חוות דעת מקצועית. השימוש במידע הינו על אחריותו המלאה של הקורא. בכל מקרה, אין בעלי האתר או המחבר נושאים באחריות כל שהיא לנזק שנגרם או עשוי להיגרם בעקבות השימוש במידע.
שתפי ברשתות חברתיות

תגובות

הוסיפי תגובה

    יש לך הזדמנות להיות הראשונה לכתוב תגובה!

כתבות נוספות שכדאי לך לקרוא:

;