מהם המאכלים האסורים על תינוקות ולמה?

מהם המאכלים האסורים על תינוקות ולמה?

ישנם מספר מאכלים שחשוב להכיר וכדי להיזהר מהם ולא לתת לתינוק/ת עד גיל מסויים

רוצה לדעת למה אסור לתת דבש?

 ישנם מאכלים , אומנם לא רבים שלא מומלץ לתת אותם לתינוק לפני גיל מסויים, חלק מחשש לתגובה אלרגית וחלק מסיבות של הדבקות בחיידקים אלימים ומסוכנים לתינוקך. בכתבה זו נפרט את המזונות המסוכנים לתינוקות מחשש להדבקות בחיידקים, להלן המזונות:

1) דבש– לתינוקות מתחת לגיל שנה אסור לתת דבש או כל מאכל שמכיל דבש טרי, אפוי או מבושל

למה בעצם?

דבש יכול להכיל נבגים ( צורה עמידה ביותר של החיידק שגם חום לא משפיע עליה) הגורם למחלת הבוטוליזם, מחלת מעיים קטלנית ביותר.

למערכת העיכול של תינוקות לפני גיל שנה אין את היכולת להתמודד עם חיידקי המחלה ומכאן הסיכון.

2) חלמון ( צהוב) ביצה רך או לא מבושל– בשל החשש להימצאות חיידק הסלמונלה ( מחלה קשה הפוגעת גם היא במערכת העיכול של התינוק)

יש להקפיד ולבשל את חלמון הביצה עד לרמת ביצה קשה.

אם משתמשים בחלמון ביצה להכנת לביבות, יש להקפיד שהן תהיינה מבושלות היטב גם מבפנים.

3) קפאין וקקאו– וכל המאכלים והמשקאות המכילים אותם-

קפאין וקקאו מכילים מרכיבים שמעכבים את ספיגת הברזל והסידן בגוף הקטנטן וגם פועלים כממריצים שיכולים להכניס ילדים קטנים למצב של אי שקט.

4) מזונות מעובדים- לא מומלץ בכלל, צבע מאכל, חומר משמר, מונוסודיום גלוטאמט, מוצרי דיאט, ממתיקים מלאכותיים.

כדי ואף מומלץ להקדיש כמה דק בהכנת המזון לבד ולא לקנות בסופר הקרוב למרות שמאוד מפתה לפעמים.

5) דג או בשר נע– בשר אפילו במעט אדום יכול להכיל חיידקי מעים מסוכנים ממש לתינוק הקטן ולכן עדיף להימנע מהם. חשוב לבשל היטב את הקציצות והעוף וגם דגים.

בהצלחה צוות אמא4אמא

כתיבת תגובה